Top 25 van de jaren ’10 – Intro

6 dec

Wat een jaar… pff… De teller bleef dit jaar op twee (2!) concerten staan. En daar hoeven we niet eens Emma de schuld van te geven.

Bear’s Den – 27 februari, AFAS Live, Amsterdam
De door mij misschien wel meest gedraaide band van de laatste twee jaar. Zo indrukwekkend als een jaar eerder in de (kleinere) Oosterpoort werd het niet (word maar niet nog groter, Bear’s Den), maar ook in AFAS Live bleven hun melodieuze liedjes recht overeind staan. Wat een band!

Tim Knol – 27 juni, Dorpshuis, Ilpendam
Er het beste van maken, dat is letterlijk wat Tim Knol deed, deze avond. Mooie verhalen vertellen en zingen, en zo 30 harten verwarmen in deze wat kille corona-tijden. ‘s Middags deed ik online een verzoekje bij hem, voor A Song For You van Gram Parsons. Hij speelde het niet alleen, maar verwoof het in zijn eigen nummer Music In My Room (waarin A Song For You een prominente rol speelt). Zo ontzettend mooi.

Dat was overduidelijk het concertmoment van het jaar. Maar het waren te weinig concerten om de titel ‘Concert van het jaar’ dit jaar met goed fatsoen uit te kunnen delen, dus die blijft voor het eerst sinds 2011 vacant.

Wat dan te doen met die traditie, in dit jubileumjaar nog wel? Laat ik maar van de nood een deugd maken… Vanaf morgen de top 25 concerten van de jaren ’10! (waarbij ik gelukkig kan putten uit eerder geschreven verhalen, dat zal een hoop uren gaan schelen)

Plaats een reactie